Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos linkek programozóknak képes leírás - Hasznos dolgok gyűjteménye.tlap.hu
részletek »

Hasznos linkek programozóknak - Hasznos dolgok gyűjteménye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hasznos.tlap.hu » Hasznos linkek programozóknak
Keresés
Találatok száma - 17 db
Batch kezelés a Microsoft-tól

Batch kezelés a Microsoft-tól

Az ezen az oldalon található táblázat a folyamatok és feladatok automatizálásával kapcsolatos leggyakoribb feladatokat és a végrehajtásukhoz használható eszközöket mutatja be. Érdemes böngészgetni, hátha jó lesz, amikor már minden kötél szakad és képtelen vagyunk máshogyan megoldani egy adott dolgot. Nagyon sokmindenhez kiválóan használhatóak és jól áttekinthetőek a batch-ek. DOS ismeret, azért szükségeltetik hozzá valamennyi.

Batch-hez parancssorból hívható hasznos programok Win alatt

Batch-hez parancssorból hívható hasznos programok Win alatt

Az itt található programokat bátran hívogathatjuk meg az általunk írt batch-ekből. Hihetetlen, hogy milyen sokféle dolgot lehet megoldani a segítségükkel, nem csak a saját gépünkön, hanem akár hálózaton keresztül is.

CSS alapok

CSS alapok

Itt érdemes CSS-t tanulgatni. Részletesen a CSS-ről szépen kommentezve, színezve a kódot. Minden lépéshez részletes magyarázat, leírás tartozik. Tehát érdemes itt kezdeni CSS tanulmányainkat, de akik már dolgoznak benne, szerintem Ők is találnak egy kis csemegézni való CSS kódot.

CSS design-tervtől a kész oldalig

CSS design-tervtől a kész oldalig

Ha kap az ember egy design tervet, ami általában egy rajzot vagy jobb esetben valami grafikus programmal elkészített fájlt jelent. Vagy nem kapja, hanem mint sokszor inkább csináld magad mozgalomban készítjük el magunknak. Nagyon jó és szép, de hogyan lesz ebből egy teljesen kész weblap? Ez a cikk a folyamat lépésein fogja végigvezetni az olvasót, bemutatva a fontosabb döntési pontokat és az egyik lehetséges utat.

Delphi kincsek

Delphi kincsek

A Delphi-hez nagyon hasznos kis szemelvények találhatóak itt, ezen az oldalon lényegében csak sorszámozva. Ez persze sajnálatos, de azért a böngészőben is tudunk keresni, ha az a cél. De ha van időnk, akkor érdemes rászánni a megfelelő mennyiséget belőle ahhoz, hogy egy kicsit beleássuk magunkat az itt található kincsekbe. Megéri!

Flash itthoni portálja

Flash itthoni portálja

Az elsők között jött létre és máig is töretlenül tartja pozícióját flash terén az Swf 2.0 portál. Folyamatosan újabb és újabb, a flash fejlődésének megfelelő tudásanyagot tárnak a látogatók elé. Példákkal, leírásokkal és flash galériával...

Htaccess generátor

Htaccess generátor

Az Evrsoft fejlesztői oldalán található ez a nagyon hasznos kis eszköz, ami htaccess generátor névre hallgat. Linux alatt tudjuk ezen fájl tratalmának helyes beállításával szabályozni illetve beállítani a hozzáférési jogosultságokat az adott honlapunk könyvtárstruktúrájához. Persze ennél sokkal többet is tud, de az már egy másik történet...

HTML alapok

HTML alapok

Aki még csak most ismerkedik a HTML nyelv rejtelmeivel, akkor itt és most nyugodtan elkezdheti ezzel a kis leírással. Tényleg nagyon alap a HTML megismeréséhez. Amennyiben gyorsan sikerül átlendülnünk rajta, akkor azért van lehetőség továbbkattintani egy kicsit komolyabb részekhez. Jó tanulást!

HTML színkódok

HTML színkódok

Sokszor probléma, hogy amikor végre nagyjából megvan, hogy milyen színekkel szeretnénk az oldalunkat megfesteni, akkor nem tudjuk a megfelelő színek kódjait. Ez az oldal nagy segítségünkre lesz ebben, akár HTML-hez szeretnénk használni, akár CSS-hez.

Hirdetés
Htpasswd generátor

Htpasswd generátor

A legtöbb webmester használja ezt a nagyon hasznos kis eszközt, ami htpasswd generátor névre hallgat. Linux alatt tudjuk ezen fájl tartalmának helyes beállításával szabályozni illetve beállítani a hozzáférési jogosultságokhoz, illetve a felhasználókhoz tartozó jelszavakat. Nagyon fontos, hogy teszteljük rendesen, hogy melyik az a beállítás, amelyik az adott szerveren tökéletesen működik.

Java tanuláshoz jegyzet pdf

Java tanuláshoz jegyzet pdf

Kiválóan alkalmazható ez a jegyzet java tanuláshoz és konkrét programozáskor közvetlen segítség gyanánt. Érdemes először átnézni a jegyzetet és a kevésbé érthető részeket újra átolvasni. Amikor pedig már tökéletes válaszokat tudunk adni a fejezetek végén lévő ellenőrző kérdésekre, akkor nekikezdhetünk a programozásnak egy általunk választott környezetben.

Javascript alapok

Javascript alapok

Aki csak most ismerkedik a javascript alapjaival, vagy minden vágya lenne egy kis összefoglaló leírás, help, az nagyon jól teszi ha ellátogat erre az oldalra. Szépen tematikusan átveszi a leglényegesebb javascripttel kapcsolatos tudnivalókat.

NetBeans

NetBeans

A NetBeans olyan fejlesztői környezet, amely lehetővé teszi a programozók számára, hogy programokat írjanak, fordítsanak, teszteljenek, hibakeresést végezzenek az alkalmazásokban, majd profilozzák és telepítsék azokat. Java nyelven íródott, de több más programozási nyelvet is támogat. A NetBeans számos modullal bővíthető. A program ingyenes, és nincsenek érvényben korlátozások a használatára vonatkozóan, ami lényeges előny a többi versenytárshoz képest.

Perl alapok 9 részben

Perl alapok 9 részben

A Perl alapjait ismerhetjük meg ebben a 9 részes leírásban, melyet az informatikai körökben híres Weblabor oldalán találhatunk meg. A fejezetek címei 1. A múlt és a jövő - Egy kis történelmi átttekintő 2. Fejlesztői környezet, alapok - Telepítés, fejlesztői környezet kiválasztása és egy kis programozás no meg adattípusok ismertetése 3. Műveletek - műveletek és egy kis program 4. Tömbök, hashek, elágazások, ciklusok és szubrutinok - tökéletes fejezetcím, tényleg ezek vannak benne 5. Mintaillesztő kifejezések - itt nagyon kéretik figyelni és érteni, mert fontos és nem könnyű, persze tisztelet a kivételeknek 6. Fájlkezelés - tömör cím, ennél tömörebben és sem tudtam volna megfogalmazni 7. Fájlműveletek - detto 8. Könyvtárműveletek - lényegében mintha DOS-ban volnánk, csak mégsem ott vagyunk 9. Adatbáziskezelés - szinte PHP logikájú

Perl leírás magyarul

Perl leírás magyarul

Szabilinuxon megint egy jó leírást találhatunk. Most perl témában. Inkább használható a már perl-ben programozóknak, de akik még csak most kezdték meg perl-ös tanulmányikat, azok sem fognak csalódni e tömör lényegretörő leírásban.

Sql mintapéldák

Sql mintapéldák

Nem kell megijedni, itt nem feladatokat fogunk találni, hanem megoldásokat bizonyos feladatokra. Nagyon sokféle lekérdezést és egyéb műveletet láthatunk sql nyelven. Senkit ne zavarjon meg az oldal puritánsága, koncentráljunk csak a legfontosabbra, azaz az információra.

Weblabor

Weblabor

Minden ami a Webes programozással foglalkozik, itt megtalálható. Nagyon sok leírás és cikk segítí a webprogramozók, -dizájnerek, -mesterek munkáját, ezen az oldalon. Kapunk itt tippeket egy esetleges telepítéshez, de ugyanúgy találunk egy-egy kritikus hibára is megoldást. Webeseknek ajánlott!

Tuti menü